Oglasio se i NiP: “Osuđeni nastavnik više nije Ademovićev zet”

Oglasili su se iz Kantonalne organizacije Naroda i pravde (NiP), navodeći kako smatraju potpuno neprihvatljivom Odluku da se nastavnik tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi Grbavica 1, koji je pravosnažno osuđen na godinu zatvora zbog bludnih radnji nad maloljetnicom, a na osnovu optužbe da je razmjenjivao poruke i fotografije s jednom učenicom, vrati na radno mjesto.

Izabrani zvaničnici u organima zakonodavne i izvršne vlasti, ispred političke stranke Narod i pravda, poduzet će sve aktivnosti kako bi se onemogućilo neprihvatljivo učešće osoba osuđenih za pedofiliju u nastavnom procesu u Bosni i Hercegovini.

Jusuf Nurkić: Kad već sud neće, molim roditelje da zaštite svoju djecu

Narod i Pravda je, u sličnom slučaju u Brčko Distriktu BiH, kada je osoba osuđena za bludne radnje nad maloljetnim licem, a koja je dobila zaposlenje u javnoj instituciji JZU Zdravstveni centar Brčko, reagovala javno i nedvosmisleno, tražeći od nadležnih organa da zaustavi taj radni angažman i mogućnost da predmetna osoba dolazi u dodir s djecom.

Institucije sistema obavezne su trajno onemogućiti licima koja su osuđena za krivično djelo pedofilija rad s maloljetnim osobama te stati u zaštitu maloljetnika, ali i kompletnog obrazovnog sistema – saopćeno je iz Kantonalne organizacije NiP-a.

Iz NiP-a je naglašeno kako osuđeni nastavnik već više od godinu dana nije zet prvog zamjenika predsjednika ove političke stranke Kemala Ademovića.

Sivro: Napravili ste pakao od života jednog nastavnika, on je omiljen među svojim učenicima

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79