Oglasio se i planinar Novalić: Ne smijemo dozvoliti da Bošnjaci kao najbrojniji narod budu svedeni na političku manjinu

Oglasio se i planinar Novalić: Ne smijemo dozvoliti da Bošnjaci kao najbrojniji narod budu svedeni na političku manjinu


Premijer Federacije BiH Fadil Novalić prokomentarisao je odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta koje je saopćio danas.

– Nakon nekoliko dana neizvjesnosti, sve nas je relaksirala vijest da neće biti nametanja diskriminirajućih izmjena Ustava Federacije Bosne i Hercegovine. Podržavam tehničke izmjene Izbornog zakona BiH koje poboljšavaju izborne procese i garantiraju fer kampanju.

Ohrabrujuće je da su protesti građana urodili plodom i da je prevladala demokratija. Strahovi građana su opravdano ispoljeni na civiliziran način. Nikada ne smijemo dozvoliti da u ovoj zemlji bilo koji narod ili građanin bude diskriminiran, a pogotovo ne da Bošnjaci kao najbrojniji narod budu svedeni na političku manjinu.

Do konačnih rješenja moramo nastaviti dolaziti kompromisima i zajednički, jer jedino to nas vodi ka sigurnosti i prosperitetu – napisao je Novalić na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, na proteste ispred OHR-a nije došao kako bi izbjegao reakciju javnosti, te je zbog toga pobjegao na planinu.

Dok hercegovačke planine gore Novalić se hvali pogledom s Durmitora



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija