Ujedinjeno Kraljevstvo osudilo zapaljivu retoriku bh. lidera zadnjih dana

Ambasada Velike Britanije u BiH je podržala odluku visokog predstavnika Christian Schmidt da nametne izmjene Izbornog zakona te osuđuju zapaljivu retoriku koja se koristila zadnjih dana.

– Ujedinjeno Kraljevstvo prepoznaje i podržava ključnu ulogu visokog predstavnika u BiH. Današnja odluka visokog predstavnika Schmidta je vrijedan korak ka jačanju integriteta i transparentnosti izbora u oktobru. Slobodni i pravični izbori su temelj svake demokratije – poručili su iz Ambasade Velike Britanije te dodaju:

– Ujedinjeno Kraljevstvo snažno osuđuje zapaljivu i opasnu retoriku koju su određeni pojedinci i lideri koristili zadnjih dana. Domaći politički lideri imaju jasnu odgovornost da rade zajedno na provođenju reformi i postignu kompromise u najboljem interesu BiH i njenih građana.

Izetbegović o slučaju “najgoreg scenarija”: Prebrojali smo se – i koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima

Podsjećamo, ranije su i Ambasade SAD-a poručili da su šokirani i zgroženi jučerašnjim zapaljivim komentarima Bakira Izetbegovića, koji su predvidljivo pozvali na neodgovoran odgovor Milorada Dodika.

Dodik Izetbegoviću: Srbe niko neće prebrojavati, ali nek znate da nas ima dovoljno

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79