Pogledajte kako su policajci dočekali Savu Marinkovića u zatvoru

Pogledajte kako su policajci dočekali Savu Marinkovića u zatvoru


Pravosudnim organima Bosne i Hercegovine danas je izručen Savo Marinković, osumnjičeni za likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Heroji Šehović i Vujinović likvidirani su u oktobru 2018. godine.

Marinkovića su jučer pripadnici Granične policije BiH preuzeli u Njemačkoj, gdje se nalazio na izdržavanju kazne. Ministarstvo pravde i Interpol BiH obaviješteni su o izručenju i okončanju ekstradicije, javlja Avaz.

On je danas u 13 sati sletio na Sarajevski aerodrom.

POGLEDAJ GALERIJU

Na Sarajevskom aerodromu su ga preuzeli pripadnici Sudske policije, uz asistenciju Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP Kantona Sarajeva.

(FOTO) Savo Marinković izručen BiH: Specijalno osiguranje ga vodi u pritvor

Danas bi trebao odmah biti ispitan i u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, koje radi na ovom predmetu četiri godine.

Radi se o vjenčanom kumu Aleksandra Macana, koji je u iskazu Tužilaštvu krajem prošle godine, a nakon predaje, rekao da je Sava pucao u policajce, a da su on i Marko Trifković Žižan, koji je, također, u pritvoru, krali vozilo.

S dolaskom Marinkovića konačno bi se, nakon skoro četiri godine, trebala staviti tačka na mučki događaj koji je potresao kompletnu državu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija