Oglasio se “lažni Hrvat”: “U našoj kući su se oduvijek slavila oba Božića, Uskrs i Vaskrs”

Povodom prozivki o nacionalnoj pripadnosti, saopštenjem za javnost oglasio se Bojan Vipotnik, član Ujedinjene Srpske i novoizabrani ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u Vladi Republike Srpske.

Podsjećamo, Vipotnik se izjašnjava kao Hrvat, a u javnosti su počele prozivke da je “promijenio vjeru za večeru” nakon što je procurio dokument iz Vlade RS u kome mu se odobravaju dva slobodna dana za vjerski praznik krsnu slavu.

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

“Izazvan pisanjima pojedinih “medijskih radnika” koji tendenciozno pokušavaju narušiti moj legitimitet, kako bi nanijeli štetu meni, mojoj porodici i u krajnjoj liniji Vladi Republike Srpske u kojoj sam izabran za ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, osjećam odgovornost da odgovorim istinom koja obavezuje.

Svoju nacionalnu pripadnost koja je ovih dana postala javna i poznata, smatram ličnom i porodičnom privatnošću.

Nikada se nisam izjašnjavao drugačije, niti sa tim manipulisao, kao što nisam bio u potrebi naglašavati.

Član sam Ujedinjene Srpske gotovo od osnivanja i nikad nisam doživio da nekome smeta moje hrvatsko porijeklo po pokojnom ocu, odnosno djedu. Porodica Vipotnik je Banjalučanima poznata kao stara i ugledna hrvatska porodica. Moja majka i supruga su Srpkinje. U našoj kući su se oduvijek slavila oba Božića, Uskrs i Vaskrs. Iz poštovanja prema majci, koja je Bogu hvala živa, zajedno slavimo njenu krsnu slavu što smatram našim kvalitetom i širinom, a ne nedostatkom, ili ne daj Bože povodom za izvrgavanje podsmijehu.

Svoju djecu učim istim vrijednostima poštivanja čovjeka i koja su, na sreću, sada premalena da ih povrijede nevjerovatne konstrukcije i laži kojima je cilj da uvrijedite mene i moju porodicu, a nanesete štetu novoizabranoj Vladi Republike Srpske.Užasnut medijskim manupulacijama i targetiranjem koji primitivno, podlo i krajnje necivilizovano pokušavaju da stvore aferu prebrojavajući nam krvna zrnca, očekujem izvinjenje od strane svih onih koji su na ovaj način zloupotrijebili medijski prostor”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79