Oglasio se MUP: Evo šta se događalo u migrantskom centru Blažuj

MUP KS oglasio se informacijom o događajima u migrantskom centru Blažuj i epilogu sukoba policije i migranata.

“Dana 20.01.2021. godine u 20,00 sati, od strane službenika privremenog migrantski centra “Blažuj”, obaviještena je dežurna služba Pete policijske uprave da je u krugu istog, ulica Kamenolom, područje općine Ilidža, došlo do okupljanja više lica koja borave u navedenom centru i međusobne tuče. Na lice mjesta je upućeno više policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane korisnika imigracionog centra. Tom prilikom su lakše povrijeđena dva policijska službenika i jedan službenik centra.

Nakon sinoćnjeg haosa u Blažuju mirno: Policija ne dozvoljava pristup nikome!

Također, oštećeno je više motornih vozila vlasništvo Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i IOM-a, kao i prostorije prihvatnog centra, kompjuterska i uredska oprema u pomenutom centru. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se dalji rad na utvrđivanju svih okolnosti, u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela iz člana 362., člana 173., člana 358. stav 2., člana 359. stav 2., člana 286. i člana 293. KZ F BiH (nasilničko ponašanje, lahka tjelesna ozljeda, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, krađa i oštećenje tuđe stvari)”, saopćeno je iz MUP KS.

(VIDEO) Pogledajte okršaj policije i migranata u Blažuju

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79