Oglasio se MUP KS: Benjamin Spahović će biti pronađen i kažnjen!

Nakon što se jučer u medijima pojavio snimak na kojem Benjamin Spahović upravlja automobilom, iako je dobio trogodišnju zabranu upravljanja motornim vozilom, javnost je bila uznemirena.

Na društvenim mrežama je Spahović objavio fotografiju sa skupocjenim automobilom marke Audi sa pjesmom “Nek puknu dušmani” od Sinana Sakića.

Nadležan MUP

Nije poznato kada je snimak nastao. Navodno, jučer nakon što je napustio KPZ Igman, gdje je izdržavao kaznu.

Kontaktirali smo MUP KS, koji je upoznat sa ovim slučajem. Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP KS, kazala je da će Spahović biti sankcionisan.

– On će biti pronađen i kažnjen u skladu sa zakonom – rekla nam je Novalić.

Iz Općinskog suda u Sarajevu su kazali da je za provođenje mjera nadležan MUP KS.

Podsjećamo, Benjamin Spahović je, vozeći automobil Porsche brzinom od 75 kilometara na sat, udario maloljetnog Orhana Tanovića, sina oskarovca Danisa Tanovića, nanijevši mu povrede opasne po život.

Morao vratiti vozačku dozvolu

Nesreća se dogodila 11. februara 2022. godine , u ulici Hamdije Kreševljakovića, nedaleko od mosta Drvenija u Sarajevu.

Tada je Spahović dobio zatvorsku kaznu od dvije godine te trogodišnju kaznu upravljanja motornim vozilom, zbog čega je morao vratiti vozačku dozvolu.

Benjamin Spahović izašao iz zatvora: Prijatelji mu napravili iznenađenje u sarajevskom kafiću

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79