Foto: Crna-Hronika
Oglasio se MUP o tragediji u kojoj su život izgubile četiri mlade osobe

Oglasio se MUP o tragediji u kojoj su život izgubile četiri mlade osobe


Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona danas su saopćili detalje stravične nesreće kod Visokom u kojoj su poginuli Branka Dusper i Armin Puščulović iz Kiseljaka te Amina Kardaš i Sarah Savić iz Visokog dok je Muhamed Beganović teško povrijeđen piše Crna-Hronika.

Vidne tjelesne povrede

– Dana dana 10.10.2024. godine, u 01,30 sati, Operativni centar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je obaviješten od strane dežurnog službenika Policijske stanice Visoko da je u mjestu Buzić Mahala, Grad Visoko, pronađeno lice B.M., rođeno 2002. godine, iz Visokog, koje je imalo vidne tjelesne povrede i sa kojim je bilo teško ostvariti komunikaciju, nakon čega je prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica radi ukazivanja medicinske pomoći- naveli su iz policije.

Ugašena četiri mlada života: Pronađeni držeći se za ruke

Tokom noći, tačnije u 03,30 sati, iz Kantonalne bolnice Zenica je potvrđeno da je povrijeđeno lice zadobilo teže tjelesne povrede i da se prilikom medicinske obrade lica došlo do podataka da se navedeno lice, zajedno sa još 3 lica, kretalo u vozilu regionalnim putem i da je u mjestu Dobrinje došlo do slijetanja vozila u rijeku Bosnu.

Odmah nakon zaprimljenih informacija, na lice mjesta su upućeni policijski službenici koji su na lokaciji u mjestu Dobrinje uočili tragove koji su ukazivali na tragove slijetanja vozila.

Po naredbi policijskog komesara Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, odmah su angažovani timovi Specijalne policijske jedinice, te je formirana uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije koja je zajedno sa dežurnim kantonalnim tužiocem izašla na lice mjesta radi vršenja uviđajnih radnji.

Izvršena obdukcija tijela

– Nakon što je u koritu rijeke Bosne uočeno vozilo, pristupilo se izvlačenju istog, kojom prilikom je potvrđeno da se u vozilu nalaze 4 tijela.

Izvršen je uviđaj kojim je neposredno rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po čijem nalogu je juče, u 18 sati, u Prosekturi Kantonalne bolnice Zenica, izvršena obdukcija tijela smrtno stradalih, te je izvršena i identifikacija smrtno stradalih lica.

Kako je potvrđeno, radi se o licima: B.D., rođena 2003. godine, iz Kiseljaka, A.P., rođen 1996. godine, iz Kiseljaka, S.S., rođena 2004. godine, iz Visokog, i A.K. rođena 2002. godine, iz Visokog- naveli su iz MUP-a ZDK.

Tarik izvukao Mercedes sa tijelima: “Vadio sam unesrećene i prije ali ovo sad je da ti srce pukne”

Službenici Sektora kriminalističke policije nastavljaju sa poduzimanjem svih potrebnih mjera i radnji na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode, u skladu sa naredbama i uputama dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija