Oglasio se MUP SBK: Više osoba privedeno na razgovor

Nakon što je iz policije Bugojno rečeno za portal “Avaza” da je Hamid Bajrić, predsjednik izborne komisije priveden na razgovor, jutros je iz MUP-a dodatno pojašnjeno, šta se navodno dogodilo.

– Dana 1. oktobra oko 18:15 sati Policijskoj stanici Bugojno je prijavljeno da je u prostoriju glasačkog mjesta Glavice, općina Bugojno ušao predsjednik biračkog odbora i još dvije osobe, te da su u istu unijeli kartonski paket.

Odmah po zaprimanju prijave formirana je uviđajna ekipa od strane pripadnika Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno koja je zajedno sa predsjednikom općinske izborne komisije Bugojno izašla na lice mjesta gdje su utvrdili da predmetno glasačko mjesto nije narušeno. Tokom vršenja uviđaja i KDZ pregleda, nisu pronađeni predmeti niti tragovi koji bi ukazivali na postojanje nekog krivičnog djela.

U okviru navedenih aktivnosti, obavljeni su informativni razgovori sa više osoba.

Nakon poduzetih mjera i radnji navedeno glasačko mjesto službenici policije su nastavili redovno osiguravati i ono je jutros u planiranom vremenu otvoreno za glasanje – rečeno je iz MUP-a za portal “Avaza“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79