Oglasio se otac Ljubomir: “Sramota me. Ogorčen sam. Zamolio bih sve da ga ne provociraju više”

“Evo Ace i u najvećem muslimanskom naselju u Bijeljini. Ne mislim na Janju nego ovaj ovdje dio gdje su sami muslimani. Ja molim da me neko napadne. Ja se okrećem naravno ko me bude napao ja mu napravim javnu dženazu. Samo bih želio da vas upozorim da Aco ima čime da se brani. Uvijek uz njega, uvijek je tu. Živjela Republika Srpska i Srbija.”

na ovu izjavu i video klipove koje je objavio njegov sin Aleksandar reagovao je i Ljubomir Đokić koji kaže da ga je stid i sram.

“Moja supruga je Bošnjakinja iz Živinicama. S njom imam čak tri sina. Ja sam bivši policajac i znam šta sve ovo može prouzrokovati a i znam zakone Republike Srpske. Stid i sramota me nakon svega.

Aleksandar uopšte nije loš dečak. Ne opravdavam ga ali je i on dobio prijetnje na tom TikToku. Nemam TikTok i nisam ništa znao o ovome dok mi žena nije poslala da vidim. Ogorčen sam zbog svega, potrudit ću se da to ispravim. On nije loš samo bih ga zamolio da ga ne provociraju više” – izjavio je otac Ljubomir.

Oglasio se maloljetni Aco. Kaže da se kaje i da je bio pijan

 

Post by @crnahronikabih
View on Threads

 

Za mladića Acu i Bošnjaci sakupljali novac u humanitarnoj akciji a on im sad prijeti

Ministar sigurnosti Nenad Nešić u izjavi za Klix.ba najoštrije je osudio ponašanje maloljetnika u Bijeljini koji je vrijeđao i prijetio Bošnjacima.

“Apsolutno osuđujem ponašanje maloljetnika u Bijeljini. Drago mi je da je MUP RS-a reagovao odmah, preuzeo određene mjere i radnje i predao ga u nadležnost tužilaštvu. Svi u BiH moraju biti sigurni, moraju im se garantovati sva prava bez obzira na vjeru, naciju i rasu. BiH ima budućnost samo ako je bezbjedna zemlja i ako narodi koji u njoj žive uživaju puna prava, bez obzira da li su na teritoriji Federacije BiH ili Republike Srpske”, rekao je.

Nešić ističe da očekuje od tužilaštva da preduzme sve odgovarajuće i potrebne mjere, i u represivnom i u preventivnom smislu, da se ovakvi događaji ne dešavaju nigdje u BiH.

“Nadam se da je ovo samo jedan nemili događaj maloljetnika koji je ponesen ko zna kakvim pobudama doveo do ovoga i da nema ozbiljnog ugrožavanja sigurnosti bilo koga”, kaže Nešić.

Na pitanje da li je ovaj incident zapravo rezultat huškačke retorike političara u BiH, Nešić odgovara:

“Kao što znate, u prethodnom periodu sto sam pozivao političare, prije svega ministra odbrane Zukana Heleza, da vodi računa o tome šta pričaju, da se posvetimo dizanju penzija i plata, a ne dizanju nacionalnih tenzija jer dizanje nacionalnih tenzija neće donijeti nikome dobro. Smatram da je BiH provela dosta vremena u sukobu i da je vrijeme smirivanja, da trebamo voditi računa o ekonomskom preporodu i demografskom pitanju jer se suočavamo s katastrofalnom demografskom slikom”, zaključio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79