Oglasio se Sladić i upozorio građane na vremenske neprilike koje nam dolaze

Na društvenim mrežama ponovo se oglasio bh. meteorolog Nedim Sladić i najavio snježne padavine za vikend.

Vremensku prognozu objavio je na Facebooku:

“Visinska dolina u nedjelju donosi osjetan pad temperature zraka, kako hladna zračna masa prolazi kroz tzv. Bečka vrata.

S njom će u prizemlju doći do ciklogeneze, uz pritjecaj vlažnog zraka. Na razgraničenju dvije zračne mase, tople s juga i hladne sa sjevera očekuju se intenzivnije padavine, najprije u slivu Save i Une. Jačih padavina će biti i na prostoru jugozapadne Hercegovine.

Usljed pada temperature zraka kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg uz formiranje snježnog pokrivača, najprije na sjeveru u noći na nedjelju, a tokom prijepodneva i u centralnim područjima Bosne te na sjeveru Hercegovine. Najviše snijega se prognozira za prostor Krajine.

Budite u pripravnosti i slušajte preporuke hidrometeoroloških službi i BiHAMK-a u nedjelju kako su moguće određene poteškoće u saobraćaju”, poručio je Sladić.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79