Oglasio se vlasnik pumpe: “Duboko žalim zbog gubitka mladog života”

Vijest da je mladić Mladen Dulić (22) iz Laktaša izvršio samoubistvo, nakon što se na društvenim mrežama masovno dijelio video snimak na kom traži posao na jednoj pumpi, jutros je pogodila cijeli region.

Kako saznajemo, mladić je tražio zaposlenje na benzinskoj pumpi “Gligić”, kada ga je jedan od radnika i snimao, a video snimak se kasnije pojavio i na društvenim mrežama.

Ovo je radnik koji je ismijavao mladića Mladena. Postavljao mu je ova glupa pitanja

Našoj ekipi na terenu, vlasnik pumpe Živojin Gligić, je rekao da je upoznat sa svim događanjima i da duboko žali zbog gubitka mladog života. Takođe, kako je naveo, razgovarao je i sa radnikom, ali mu nije jasno zašto se sve tako desilo. Kolege radnika koji je razgovarao sa mladićem kažu da ne vjeruju da je on postavio video, već da je to uradio neko drugi. ” – piše Banjaluka.com

Radnik sa snimka trenutno ne radi na pumpi, a još uvijek se ne zna šta će poduzeti povodom ovog slučaja.

Mladić je ranije već radio na jednoj pumpi, a nezvanično od mještana se saznaje da je sličnih situacija i ranije bilo u njegovoj užoj porodici.

“Jedan vrijedni dječak je samo tražio posao, ali nije imao sreću na tom putu (zbog video snimka koji se dijelio na mrežama, izvršio je samoubistvo), pa je odlučio da ide na neko drugo, neko bolje mjesto, gdje ima ljudi”, napisano je u jednoj objavi na Facebook-u, koju mnogi sada dijele.

(FOTO) Ovo je porodična kuća preminulog Mladena: Muk, tišina i plava smrtovnica

Radnik mu je postavljao sljedeća pitanja:

– Moraš pisati koji si spol, jesi li muški ili ženski?

– Moraš napisati gdje si radio? Moraš još napisati jesi li spavao noću na poslu. Napiši da si pola spavao pola nisi. Piši radio sam noćnu pola spavao pola nisam.

Napiši jesi li se pokrivao, da donesu deku. Imamo mi po deku, ko radi ima deku. Jesi se pokrivao po zimi? Napiši ne treba deka.

To je upitnik naš. Napiši da li jedeš ćevape sa duplom lepinjom ili sa jednom lepinjom. Ako ćevape ne jedeš onda ovdje ne možeš raditi. Ovdje se samo jedu ćevapi. Ja 20 godina jedem ćevape. Ako ne jedeš ćevape onda ostaješ bez hrane.

Nakon prijave za posao mladić Mladen mu je platio 30 KM za gorivo i otišao sa pumpe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79