Oglasio se zastupnik kojem je Dodik opsovao majku: Kad ga sretnem, reći ću mu u lice šta mislim

Perica Bundalo, zastupnik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kojem je Milorad Dodik jučer opsovao majku na političkom skupu, oglasio se tim povodom.

“Neshvatljivo je i za mene šokantno da najutjecajnija politička ličnost, član Predsjedništva BiH i predsjednik najveće političke partije u Republici Srpskoj Milorad Dodik na stranačkom sastanku psuje majku poslaniku u Narodnoj skupštini Republike Srpske. On je pri tome jasno kazao da se vulgarna psovka, uz pominjanje majke, odnosi na mene, izgovorivši moje ime i prezime”, rekao je Bundalo.
Prema njegovim riječima, razlog je Budalov politički stav o problemima u Bosanskoj Dubici, gdje inače živi, izazvanim podjelama u Dodikovoj partiji, odnosno SNSD-u.

Bundalo kaže da Dodikov istup smatra uvredljivim, a u političkom smislu nečuvenim u našoj demokratskoj praksi, gdje drugo i drugačije mišljenje, iskazano skladu s moralnim normama, nailazi na brutalnu reakciju.

“Ne želim koristiti političku scenu niti medijski prostor za poruke Dodiku, niti planiram ovim putem da odgovaram. Kada sretnem Milorada Dodika, prvom prilikom ću mu u lice, lično, bez kamera i govornice, reći šta o tome mislim!”, ističe Bundalo.

Podsjetimo, Dodik je sinoć imao primitivan istup tokom stranačkog skupa u Bosanskoj Dubici.

“Neku večer gledao sam Bundala u emisiji, kaže sada je Kozarska Dubica prestala biti bankomat SNSD-a, e je*o mater svoju”, kazao je Dodik za govornicom.

Nakon njegove izrečene psovke uslijedio je gromoglasan aplauz prisutnih.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79