Ogorčeni građani Sarajeva: “Više se ni kao građani ne osjećamo sigurno!”

Redakciji portala Crna-Hronika obratila se porodica Sadiković (Vedad i Melisa) koji su ogorčeni na ubistvo ali i sigurnosnu situaciju u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

“Kao savjesni građani, koji poštujemo ovu zemlju i zakon ove zemlje, morali smo se obratiti vama, kako bi javnost bila upoznata sa alarmantnom situacijom u Sarajevu!” – izjavili su za portal Crna-Hronika.

(VIDEO) Poturak na licu mjesta: Pitam se ko je sljedeći, moje dijete tvoje dijete?

Hitan apel prenosimo u cijelosti:

“Poštovani nadležnici ove zemlje i grada Sarajeva ovim putem upućujem hitni apel da se riješi situacija što se tiče boravka migranata.Od kako je povećan broj migranata počela su se dešavati nasilja od njihove strane, kao što smo upoznati počeli su vršiti drumska nasilja pokušaj ubistava, ilegalnog držanja lokala od strane pomenutih na lokaciji kojoj se zna ime a to je na mjesto Ilidži! Sinoćnje ubistvo nedužnog građanina Grada Sarajeva.
⁃ Mislim ovim načinom obraćanja vama nadležni organi da što prije sazovete sjednicu i rješite situaciju koju prave migranti na nedužnim građanima ovog grada i ove zemlje.
⁃ Ističem jednu činjenicu, dosta nas je RAT poharao, raselijo, poubijao, nevinog naroda od 1992 do 1995 godine. Ovim što govorim da treba stvarno shvatiti o čemu govorim i o čemu se radi, jer ako se nešto ne poduzme u datom momentu opet će se ponoviti ili ubistvo ili drumsko razbojništvo od strane migranata .
⁃ Kao građanin više nisam sigurna ni u prodavnicu izaći koja mi je udaljena 20 metara također i posao koji mi je udaljen 5 kilometara.
⁃ Više ne ulazim u gradski prevoz jer me je strah, jer postoji mogućnost da završim kao i ovi momci koji su nevini stradali” – napisala nam je Melisa Sadiković za portal Crna-Hronika.

 

 

Poznanici govore da Jasmin ne bi ni mrava zgazio: Ovo je 36-godišnjak koji je ubijen u krvavom obračunu sa migrantima

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79