Opasni Adem Šuman nije imao dozvolu za nošenje oružja

Adem Šuman, osumnjičeni za ubistvo Farisa Pendeka na Otoci, nije imao dozvolu za nošenje oružja.

Kako je ranije objavio portal “Avaza“, Šuman je Pendeka usmrtio jednim hicem u prsa.

Ubica je imao više od 60 prekršaja u saobraćaju te je bio osuđivan za posjedovanje narkotika.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Ademu Šumanu.

Riječ je o brutalnoj likvidaciji koja je šokirala cijelu državu, a ubijen je 19-godišnji Faris Pendek, učenik Pete gimnazije u Sarajevu, dok su dvojica njegovih prijatelja pretučena.

 

Pritvor Šumanu predložen je zbog opasnosti od bijega, odnosno da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

 

Određivanje jednomjesečnog pritvora predloženo je i Mersimu Saljeviću i Elmedinu Gradišiću, Šumanovim pomagačima. Oni se sumnjiče za krivično djelo pomoć učinitelju nakon počinjenog krivičnog djela. Saznajemo da su Saljević i Gradišić krili Šumana na području Zenice. Tek kada je raspisana potraga, Šuman se odlučio predati policiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79