Opasni kriminalci platili više od pola miliona maraka kaucije i izašli iz zatvora

Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je prijedlog odbrane da se Mitru Blagojeviću i Draženu Šinikoviću, ukine pritvor i odrede mjere zabrane uz naplatu kaucije.

Kako je saopćeno iz Suda BiH, BlagojeviĆ je platio kauciju u iznosu od 265.200,00 KM, a Šiniković u iznosu od 299.470,00 KM.

Uz ukidanje pritvora istovremeno su određene mjere zabrane, i to:

zabrana napuštanja boravišta i zabrana putovanja iz člana 126. stav 1. i 2. ZKPBiH;
mjera obaveznog povremenog javljanja državnom organu iz člana 126.a stav 1. tačka d) ZKPBIH piše Raport.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok postoji potreba ili do drugačije odluke Suda. Kontrola opravdanosti izrečenih mjera vršit će se po isteku svaka dva mjeseca. Optuženi su posebno upozoreni da im se može odrediti pritvor u slučaju da prekrše neku od izrečenih mjera zabrane.

Optuženi Mitar Blagojević i Dražen Šiniković, zajedno s drugim pripadnicima grupe, terete se da su počinili krivično djelo:

-Mitar Blagojević – krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 2. KZBiH, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. i 3. KZBiH, krivičnim djelom krivotvorenje isprave iz člana 373. stav 2., u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine,

-Dražen Šiniković – krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 2. KZBiH, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZBiH, pranje novca iz člana 209. stav 3., u vezi sa stavom 1. KZBiH.

Blagojević i Šiniković inače su označeni kao članovi narko grupe Milana Matkovića, koja je raskrinkana podacima iz kriptovanih aplikacija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79