Općina Hadžići obećala materijalnu pomoć porodici Delija

Općina Hadžići obećala materijalnu pomoć porodici Delija


U noći sa ponedjeljka na utorak, porodica Delija iz Mjesne zajednice Binježevo doživjela je tragediju nakon eksplozije plina u vlastitom domu.

Nesretni događaj rezultirao je gubitkom života mladića Mirze Delije (rođenog 1996.), dok je njegov otac Hamdo Delija teško povrijeđen. Majka Aida je zadobila lakše tjelesne povrede i nije u životnoj opasnosti.

Podsjetimo, na mjesto nesreće stigli su načelnik opštine Hadžići, Hamdo Ejubović, i načelnik Policijske stanice Hadžići i Trnovo, Mevludin Halilović.

Razgovarali su s glavnim inspektorom koji vodi istragu o uzroku eksplozije. Preliminarni podaci upućuju na to da je neispravnost unutrašnjih instalacija plina najvjerojatniji uzrok tragedije.

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović porodici Delija je ponudio svaku vrstu pomoći, uključujući pokrivanje materijalnih troškova, “Pratimo stanje oca Hamde, a reagirat ćemo u skladu s našim mogućnostima, pružajući podršku u ovim teškim trenucima”, izjavio je Ejubović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija