Općina Stari Grad krenula u vraćanje parkinga: Oštećeni smo za milione KM

Općina Stari Grad Sarajevo krenula je vraćati nadležnosti parkinga na području ove općine. Prvi vraćeni parking bit će onaj u ulici Telali br. 1, pored Vijećnice.

“Služba za inspekcijske poslove Općine Stari Grad okončala je inspekcijski postupak za vraćanje parkinga korisnika “Šemrani d.o.o.” u ulici Telali br. 1 na upravljanje Općini Stari Grad Sarajevo.

Time je započeo proces vraćanja svih parkirališta u nadležnosti Općine Stari Grad, kojim se do sada raspolagalo na štetu ovog organa, suprotno relevantnim propisima, saopćeno je iz Općine.

Danas su uklonjena motorna vozila i druge stvari odložene na predmetnom lokalitetu, koji je po nalogu Službe za inspekcijske poslove vraćen u prvobitno stanje, te je propisno ograničen pristup.

Posebnim setom odluka, uređena je oblast javnih površina na području Općine Stari Grad, a u narednom periodu bit će uređena i oblast parkirališta, a sve u vezi s osnovanim Javnim komunalnim preduzećem Općine Stari Grad.

“Na više od stotinu pojedinačnih parking mjesta, Općina je na godišnjem nivou gubila stotine hiljada KM. Rezervisana pojedinačna parking mjesta su iznosila 1-2 KM dnevno odnosno 30 KM, 40 KM, 50 KM mjesečno, u zavisnosti od zone. Na ovaj način, budžet Općine je oštećen za milionski iznos u proteklih nekoliko godina”, dodaju iz Općine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79