Općinski sud kaže da je MUP KS 2022. obaviješten da je Spahoviću zabranjeno upravljanje vozilom

Nakon saopćenja MUP-a Kantona Sarajevo o tome da nijedan sud nije dostavio akt o mjerama zabrane izrečenim Benjaminu Spahoviću, Općinski sud Sarajevo se oglasio zvaničnim saopćenjem.

“Povodom današnjeg saopćenja MUP-a Kantona Sarajevo u kojem je navedeno da nijedan sud nije dostavio akt o mjerama zabrane izrečenim prema B.S., pravomoćno osuđenim za krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa iz člana 336. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ FBIH), u vezi s članom 332. stav 1. KZ FBiH, ističemo da je Općinski sud u Sarajevu 30.09.2022. godine dostavio nadležnom MUP-u Kantona Sarajevo IZVOD PODATAKA iz pravosnažne sudske presude u kojem je, između ostalog, naveden zakonski naziv počinjenog krivičnog djela, visina izrečene kazne zatvora za osuđenog B.S. kao i podaci o izrečenoj mjeri sigurnosti, a to je sigurnosna mjera zabrane upravljanja prevoznim sredstvom “B” kategorije u trajanju od 3 (tri) godine, računajući od dana pravomoćnosti presude (ista pravomoćna 27.09.2022. godine)”, naveli su u saopćenju i dodali:

“Navedeni Izvod MUP KS je zaprimio 30.09.2022. godine, a o čemu postoji i zvanična potvrda u Sistemu za automatsko upravljanje predmetima (CMS sistem).

Podsjetimo, iz sarajevske policije kazali da su uvidom u Centralnu evidenciju vozača putem matičnog broja utvrdili da Benjamin Spahović nema izrečenu mjeru upravljanja motornim vozilom, te da ih nijedan sud nije o tome obavijestio.

Iz MUP-a KS ranije je rečeno da je Spahović kažnjem samo na osnovu onog što se moglo utvrditi na osnovu objavljenog videosnimka.

Između ostalog, zbog preticanja na punoj liniji, korištenja mobitela u vožnji, nekorištenja sigurnosnog pojasa… zbog čega je dobio prekršajni nalog u iznosu od 340 KM, te kaznene bodove.

Nalog mu je poslan poštom, jer nije pronađen na adresi stanovanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79