Oprez: Magla smanjuje vidljivost!

Kolovoz je pretežno mokar izuzev dionica u južnim krajevima gdje se saobraća po suhom kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.  Podsjećamo da je na snazi zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 t.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima (Donja Gradina, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška) pojaćana je frekvencija vozila na ulazu u BIH. Na ostalim graničnim prelazima za sada se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog predstojećih praznika pojačan je promet vozila na većini graničnih prelaza.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Crnoj Gori na GP Hum-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

Zbog nastupajućeg katoličkog Božića, od 24.12. od 12 sati do 25.12. do ponoći zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBIH. 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments