Oprez vozačima koji putuju u Austriju: Policija nove radare smješta i u ‘bijela Caddy vozila’

S oko 25.000 stanovnika, Traun (okrug Linz-Land) je peta najveća općina u Gornjoj Austriji. Sukladno tome, u rodnom mjestu bivšeg državnog guvernera Josefa Pühringera (ÖVP) prometuje mnogo automobila.

Naravno, ne pridržavaju se svi ograničenja brzine. Zato je gradonačelnik Karl-Heinz Koll (ÖVP) odlučio poduzeti drastičnu mjeru: bijeli VW Caddy od jeseni se premješta gradom, a u sebi nosi mobilni radar.

Sada je jedan korisnik Facebooka razotkrio vozilo i objavio njegove slike na platformi.

O objavi se žestoko raspravlja na društvenim mrežama: “Ako poštujete prometne propise, ne trebate ‘donirati novac”, kaže jedna žena. “Bilo bi sjajno da tako nešto postoji u Leondingu (skoro deset kilometara dalje, oko 30.000 stanovnika; op.a.). Čini se da ovdje gotovo nitko ne zna za ograničenje od 30 km/h”, reagira drugi. Šokantno je ono što drugi korisnik Facebooka piše: “Bljeska svake minute, živim 50 metara od radarskog auta.”

Neki građani tvrde da policija piše kazne umjesto da se bavi pravim problemima u zajednici.

Prije nekoliko dana, gradski šef Koll izvukao je otrežnjujući zaključak: otkako se koristi mobilni uređaj, bilo je na hiljade kazni. Prema riječima gradonačelnika, oko deset posto svih vozača vozi prebrzo.

Prema gradskim podacima, dnevno se uhvati oko 50 do 60 ljudi koji prebrzo voze. Brojke su na početku bile “zastrašujuće”, kažu. Dosadašnje iskustvo pokazalo je da se stanovnici uglavnom pridržavaju ograničenja brzine. Problematičnije je ponašanje putnika na posao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79