Oprez za bicikliste, vožnja Sarajevom može biti opasna po život

Oprez za bicikliste, vožnja Sarajevom može biti opasna po život


Da vožnja biciklom sarajevskim trotoatima i biciklističkim stazama može biti opasna po život dokazuje i posljednja objava na FB grupi “Giro di Sarajevo”.

Naime, iz Udruženja za promociju urbanog biciklizma “Giro di Sarajevo” upozorili su bicikliste koji se voze po Općini Stari Grad.

Kako govore, na jednom od reklamnih panoa stoje oštri vijci, a reklama je toliko spuštena da jedva i pješak može proći ispod iste.

Nezvanično, reklamni panoi su u vlasništvu firme “MN Media”.

“Želimo upozoriti na potencijalno opasno mjesto prilikom vožnje u Ulici Obala Kulina bana, gdje biciklisti i romobilisti voze trotoarom. Naime, jedan od reklamnih panoa je prenisko postavljen i zadire u saobraćajni profil kretanja.

Dodatni problem predstavlja nekoliko oštrih vijaka, koji izbijaju iz podnožja okvira reklamnog panoa, i mogu predstavljati opasnost ne samo prilikom kretanja biciklista, već i nešto viših pješaka (naša procjena je da su vijci na visini od cca. 190 cm, dok je saobraćani profil u ovom slučaju minimum 200 – ukoliko smo u krivu, slobodno nas ispravite)”, napisali su iz Giro di Sarajevo uz nadu da će nadležni riješiti problem.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija