Opština Teslić obećala pomoći radnicima Nove Borje

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, izjavio je danas da će opštinska uprava pružiti radnicima “Nova Borja” AD svu potrebnu pravnu i drugu pomoć u okviru svojih mogućnosti i nadležnosti.

Miličević je istakao da će uputiti poziv rukovodstvu “Nova Borja” AD kako bi zajedno razgovarali o zahtjevima radnika, te da će se zvanično obratiti Inspektoratu, nadležnom ministarstvu i Vladi Republike Srpske radi zaštite radničkih prava u skladu s kupoprodajnim ugovorom.

Na sastanku s radnicima ovog preduzeća, Miličević je saslušao njihove zahtjeve i upoznat sa problemima s kojima se suočavaju. Radnici su izrazili zabrinutost zbog obustave proizvodnje koju je poslodavac najavio, nejasnosti u radno-pravnom statusu i neizvjesnosti u pogledu budućnosti.

“Prava stotinu radnika trenutno su nejasna, a mi ćemo poduzeti sve korake kako bismo ih zaštitili. Upućujemo zvanične pozive nadležnim institucijama, istražujemo sve aspekte situacije i tražimo rješenja u najkraćem mogućem roku”, naglasio je Miličević.

Ovom izjavom, načelnik opštine Teslić jasno stavlja do znanja da je lokalna uprava odlučna pružiti podršku radnicima “Nova Borja” AD te da će se angažirati na svim nivoima kako bi zaštitila njihova radna prava.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79