Optužen za brutalno premlaćivanje u kafiću “Džentlmen”: Nebojša Poletan negirao krivicu

Optužen za brutalno premlaćivanje u kafiću “Džentlmen”: Nebojša Poletan negirao krivicu


Nebojša Poletan (30) se u Osnovnom sudu u Banja luci izjasnio o krivici zbog tuče u kafiću „Džentlmen“ u banjalučkom naselju Lazarevo.

On je negirao krivicu za premlaćivanje Ljubiše Kneževića, kojem je nanio teške tjelesne povrede krajem prošle godine.

Knežević je ranije za Srpskainfo ispričao da je Poletan pokušao da ga ubije, a da je tom prilikom zadobio prelom lobanje i druge veoma teške povrede zbog čega je nekoliko dana ostao u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka rekli su da su potvrdili optužnicu protiv Poletana.

On je optužen da je 22. decembra, oko 20 minuta iza ponoći, u ugostiteljskom objektu u Ulici Branka Popovića u Banja Luci nakon kraće verbalne rasprave napao oštećenog K.Lj.

– Poletan ga je zatvorenom pesnicom udario u predjelu lijevog oka, nakon čega je oštećeni izgubio svijest i licem pao na tlo. Poletan je bio svjestan da na ovaj način može nanijeti oštećenom tešku tjelesnu povredu, pa je na nju pristao, usljed čega je kod oštećenog nastupila teška tjelesna povreda u vidu razderno-nagnječne rane gornjeg kapka lijevog oka, sa prelomom lobanjskih kostiju, krvarenja u čeoni sinus, krvarenja oko moždanica, nagnječenja mozga, kao i subloksacije ili djelimično iščašenja lijevog donjeviličnog zgloba – istakli su u OJT Banjaluka.

U Osnovnom sudu u Banjaluci su rekli da je, nakon što je Poletan negirao krivicu, njegov predmet dodijeljen drugom sudiji i da još nije zakazan početak suđenja.

Knežević kaže da očekuje da Poletan bude osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu, jer i danas osjeća posljedice zbog povreda koje mu je te večeri on nanio.

Kaže da razloga da ga ovako brutalno Poletan pretuče nije bilo, a sve se desilo zbog nesporazuma s pjevačem, koji to veče pjevao u pomenutom kafiću. Knežević ističe i da je Poletan tu radio kao obezbjeđenje, ali da ne zna da li je bio prijavljen.

On kaže da se sve dešavalo 21. decembra prošle godine u večernjim časovima, kada je sa drugom izašao u grad kako bi proslavio rođendan.

– To veče smo bili u jednom kafiću u Dervišima i onda smo oko 23.30 došli u kafić „Džentlmen“. U tom lokalu je bila muzika uživo i bio je pun, pa smo našli jedan sto u blizini vrata. Kolega i ja smo stali za taj sto – pojašnjava Knežević.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija