OSBiH traži kadete koji će se školovati u Vojnoj akademiji Srbije

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine raspisalo je u ponedjeljak, 8. aprila, Javni konkurs za školovanje sedam kadeta na Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane Republike Srbije, za školsku 2024/2025. godinu, za osnovne akademske studije Kopnene vojske, Vojnoelektronskog inženjerstva, Tehnološkog inženjerstva materijala i zaštite i Vojnomedicinske akademije.

Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavlјivanja.

Školovanje na Vojnoj akademiji na ponuđenim studijskim programima traje četiri godine, a na Vojnomedicinskoj akademiji traje šest godina.

Na konkurs se mogu prijaviti mladići i djevojke, državljani Bosne i Hercegovine, koji su uspješno završili srednju školu IV stepena ili trenutno pohađaju IV razred srednje škole, sa najmanjom ukupnom ocjenom dobar.

Kandidati koji se prijave na Javni konkurs proći će test fizičke spremnosti, psiho-test, test opšteg znanja, test iz matematike, test iz biologije i hemije za Vojnomedicinsku akademiju, test iz poznavanja engleskog jezika i intervju.

Detaljni uslovi konkursa, sa obrascima za prijavu, objavljeni su na službenoj web stranici MO BiH. Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavlјivanja.

“Po završetku školovanja, kadeti će potpisati ugovor za profesionalnu službu u početnom činu oficira Oružanih snaga Bosne i Hercegovine potporučnik. Eventualna dodatna pitanja zainteresovani mogu uputiti na email adresu: kadet@mod.gov.ba”, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79