Osmi dan od nestanka: U toku provjera svih lica koja mogu da se dovedu u vezu sa nestankom Danke Ilić

Osmi dan od nestanka: U toku provjera svih lica koja mogu da se dovedu u vezu sa nestankom Danke Ilić


Major policije Srbije Bojana Otović Pjanović rekla je za RTS da ne može da govori o konkretnim podacima iz istrage, kao ni o osumnjičenima, ali ističe da je potraga za nestalom Dankom Ilić neprestana i da se proveravaju sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa nestankom dvogodišnje devojčice.

“Ne isključujemo nijednu mogućnost, istraga je i te kako dinamična, imamo veliki broj provjera, postoji veliki broj materijala i najmanja indicija da neko lice može da se dovede u vezu se provjerama.

Еliminacija (osumnjičenih) će ići kada dobijemo nesumnjivu činjenicu da neko ne može da se dovede u vezu sa nestankom”, rekla je major policije Bojana Otović Pjanović.

Govoreći o poligrafskom ispitivanju, navela je da zakon ne dozvoljava da se trudnica podvrgne poligrafu. Napominje i da se takvo testiranje ne može koristiti kao dokaz.

“To testiranje se ne koristi kao dokaz, samo istragu u nekom trenutku može da usmjeri ka određenim okolnostima, kako bismo znali šta bismo još mogli da uradimo”, rekla je Otović Pjanovićeva.

“Što se mene lično tiče, sad su osumnjičeni svi”

“Ko su osumnjičeni, o tome ne mogu govoriti jer to ne bi bilo profesionalno već bi samo ometalo istragu. Što se mene lično tiče, u ovom trenutku osumnjičeni su svi! Ne bih licitirala…dok ne dobijemo konkretne činjenice i podatke koji bi neko lice isključili iz kruga osumnjičenih… ne isključuje se nijedna mogućnost. Uzeti su svi snimci svih mogućih kamera, provjerava se sve i svako lice koje je prošlo tuda ili bilo u neposrednoj blizini…

Ne radi se samo u PU Bor nego i u policijskim upravama kako u okolnim gradovima.

Na kraju svakog radnog dana vrši se analiza svega što je urađeno i pravi se strategija za dalje postupanje.

Provjereno je sve, da li je prijava majke o nestanku vjerodostojna, da li je djevojčica bila tu… MUP je ozbiljna institucija. Istraga se ne nastavlja ona se ne prekida, traje u kontinuitetu, naglasila je majorka koja se zahvalila svim građanima Srbije kao i građanima koji imaju vikendice u okruženju i koji su omogućili MUP-u pristup svojim objektima i svom video-nadzoru.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija