Osuđen Bosanac koji je pretukao psa: “Samo sam ga pljesnuo”

Državljanin Bosne i Hercegovine (45) osuđen je uslovno na šest mjeseci zatvora zbog okrutnosti prema svom psu, iako je on do samog kraja suđenja tvrdio da je nevin.

Naime, prema njegovim riječima, on ga je samo “pljesnuo” jer ga je po prvi put pokušao da ugrize i ništa više. Međutim, očevici, kao i policajci sa lica mjesta tvrde drugačije.

Bh.državljanin, koji se na sudu pojavio bez branioca jer smatra da mu ne treba, rekao je da je u vrijeme incidenta bio beskućnik te da su ga prijavili ljudi iz prenoćišta za beskućnike. Ipak, on tvrdi da je pozadina svega drugačija jer je već imao sukob sa osobom koja ga je prijavila.

On dodaje da pas nije dresiran te da ga je dva puta vodio na obuku, ali bez ikakvog efekta jer je lajao i na dresere.

Međutim, očevici tvrde da je slučaj sasvim drugačiji te da je psa skoro pretukao, a povodac je vukao tako jako da je pas u jednom momentu bio u vazduhu. Navodno, dok ga je vukao, istovremeno ga je i udarao.

Policajci tvrde da je osumnjičeni bio pod uticajem alkohola te da je glasno vikao na životinju. Na kraju, sudija je odredio uslovnu kaznu zatvora samo zato što optuženi nije ranije osuđivan, prenose Nezavise.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79