Osumnjičen da je “prekucanim” kamionom prevozio drva bez dokumenata

Z.T. iz Mrkonjić Grada osumnjičen je da je izvršio krivična djela “Falsifikovanje isprave” i “Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja”, kada je policija na području ove opštine zaustavila kamion kojim je upravljao i utvrdila niz nepravilnosti.

Naime, policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad zaustavili su i kontrolisali TAM 150 kojim je upravljao Z.T, te tom prilikom utvrdili da se u kamionu nalazi oko 9 prostornih metara ogrevnog drveta bez prateće dokumentacije. Drvni sortimenti su izuzeti i predati u nadležnost Šumskog gazdinstva “Lisina” Mrkonjić Grad.

Daljim provjerama i operativnim radom utvrđeno je da je na navedenom kamionu broj šasije najvjerovatnije falsifikovan, kao i dokumentacija na osnovu koje je registrovano teretno vozilo.

“Nakon preduzimanja mjera i radnji na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da je lice R.N. izvršilo krivično djelo ‘Falsifikovanje isprave’, lice Z.T. krivična djela ‘Falsifikovanje isprave’ i ‘Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja’ i lice M.Č. svi iz Mrkonjić Grada krivična djela ‘Falsifikovanje isprave’ i ‘Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja’, a u vezi sa članom 39. Krivičnog zakona Republike Srpske ‘Pomaganje'”, navodi se u saopštenju Policijske uprave Mrkonjić grad.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se nad osumnjičenim licima izvrši kriminalistička obrada, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za navedena krivična djela, prenose Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79