Osumnjičen za obljubu djevojčice (13): Predložen pritvor za radnika doma

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je danas Okružnom sudu da odredi pritvor za Banjalučanina čiji su inicijali A.K. (42) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina.

U saopštenju napominju da je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka 24. decembra 2021. zaprimilo izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama zbog postojanja osnova sumnje na određene polne radnje između radnika i štićenice Javne ustanove “Dom Rada Vranješević” Banjaluka.

Tužilaštvo je nakon sprovedenih istražnih radnji 27. januara došlo do novih činjenica da je počinjeno krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina, te je odmah naložilo da se lice čiji su inicijali A.K. liši slobode, te nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovede u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Tužilac je, nakon ispitivanja osumnjičenog predložio određivanje mjere pritvora zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

Pritvor je predložen i iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela.

U saopštenju se navodi da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda – uznemirenju javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Iz Tužilaštva su naveli da o daljem toku istrage i postupanju ne mogu iznositi informacije o preduzimanju daljih istražnih radnji s ciljem zaštite maloljetne oštećene i zaštite istrage.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79