Otac, sin i nećak tri godine dilali kokain i marihuanu. Šest osoba lišeno slobode

Foto: UNA

U okviru akciji “Fugitive” slobode su lišeni Saša Rađević (47), njegov sin Srđan Rađević (22), nećak Stefan Trninić (29) i Dragan Popovac Zemo (52) svi iz Gradiške, te Vlatko Blažević (47) iz Travnika i Bojan Čučak (32) iz Banjaluke, zbog sumnje da su bili umiješani u trgovinu drogom.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci i radi se o prvom predmetu koje ovo tužilaštvo sprovodi na osnovu podataka prikupljenih dekripcijom aplikacije Sky.

“Tokom akcije izvršen je pretres na 11 lokacija na području Gradiške, Banjaluke i Travnika, kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina droge, novac, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, saopšteno je iz PU Gradiška.

U policiji dodaju da se grupi na teret stavlja da su se od 2020. do danas bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom droge, uglavnom marihuanom i kokainom.

“Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predati u nadležnost tužilaštva uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet droge, te omogućavanje uživanja droge”, navode u PU Gradiška.

Rađevići su ranije hapšeni i pod istragom su Tužilaštva BiH u okviru predmeta “Transporter”, kada je lišen slobode Bojan Cvijetić, nekadašnji savjetnik ministra sigurnosti BiH, te Petar Dukić iz Banjaluke kod koga je pronađeno oko 300 kilograma marihuane. Zajedno sa Srđanom Rađevićem ranije je hapšen i jedan službenik Obavještano-sigurnosno agencije (OSA) BiH, piše UNA.

Od uhapšenih se ističe i Vlatko Blažević iz Travnika koji je u martu prošle godine uhapšen u akciji “Vagon” kada je u kombiju kojim je upravljao policija pronašla 12 kilograma marihuane. U julu ove godine uhapšen je u okviru akcije “Golub” u kojoj je uhapšeno još sedam osoba, osumnjičenih za organizovani kriminal, trgovinu drogom i oružje.

U okviru akcije “Golub” ranije je oduzeto pet kilograma marihuane, a sumnja se da je ova grupa u Crnoj Gori nabavljala velike količine skanka i kokaina koje su krijumčarili u BiH radi dalje preprodaje na tržištu Evropske unije.

Istražni organi sumnjaju da je Blažević bio jedan od glavnih prevoznika narkotika u BiH, koji je za potrebe kriminalnih grupa kombijima prevozio drogu s jedne na drugu lokaciju, a tako i za uhapšene u predmetu “Fugitive”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79