Otklonjen veliki kvar u Jukićevoj ulici: Normalizacija vodosnabdijevanja očekuje se uskoro

Nakon višesatnih napora i intenzivnih radova, KJKP Vodovod i Kanalizacija uspjeli su ukloniti veliki kvar u Jukićevoj ulici, koji je prouzrokovao prekid u vodosnabdijevanju većem dijelu Sarajeva. Kvar je uklonjen večeras, 29. marta, a voda je uspješno puštena u sistem, što predstavlja olakšanje za građane koji su bili pogođeni prekidom vode.

Iz KJKP Vodovod i Kanalizacija nisu precizirali tačno kada će doći do potpune normalizacije u vodosnabdijevanju, ali se očekuje da će se situacija poboljšati u narednim satima.

Podsjećamo, veliki kvar u Jukićevoj ulici doveo je do značajnih prekida u vodosnabdijevanju širom grada, posebno su pogođena naselja poput Koševskog brda, Bare (Šip), Ciglane, Crnog vrha, Gorice, Velešića, Pofalića, Hum brda, Gornjih Velešića, Hotonja, Barice, Dumača, Ugorska, Dreskovača, Krša, Donje Jošanice, Orahovog brijega, kao i pojedine ulice kao što su Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska.

Timovi Vodovoda i Kanalizacije uložili su maksimalne napore kako bi što prije sanirali kvar i vratili normalno vodosnabdijevanje gradu. Građani Sarajeva s nestrpljenjem očekuju potpunu normalizaciju vodosnabdijevanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79