Otkrivena misterija zašto je Kosta precrtao jedno ime sa svog spiska: Ovo je razlog zašto je odustao od jedne likvidacije!

Precrtano ime sa spiska učenika koje su bile žrtve masakra svima je zapalo za oko.

Jučer je oko 8.40 časova došlo do stravičnog masakra u osnovnoj školi ”Vladislav Ribnikar” na Vračaru kada je maloljetni Kosta Kecmanović sa dva pišolja likvidirao devetero ljudi, a sedmoro teško ranio.

Kosta je imao cijeli spisak učenika na kom je jasno navedeno kojim redom će ih likvidirati.

Ono što je svima zapalo za oko je da je posljednje ime sa spiska precrtano, a kako se sumnja, razlog je zbližavanje sa djetetom sa spiska.

Načelnik policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić obratio se uživo u Vladi Srbije povodom pucnjave koja se desila jučer.

– Nijemi smo pred ovom tragedijom. Nas kao pripadnike MUP-a obavezuje o realnom i činjeničnom stanju. Dana 3.5 u 8.42. pozvalo nas je NN lice koje se predstavilo kao Kecmanović Kosta i rekao da je pucao u više osoba u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Ovom prilikom je smrtno stradalo 8 učenika, 7 djevojčica i jedan dječak. Pripadnici MUP-a su po dolasku u školu lišili slobode ubicu. On je duži period planirao ovo. On je izabrao današnji datum zato što je učionica istorije bila blizu izlaza iz škole.

U torbi je imao četiri molotovljeva koktela, iz ranca je odmah po dolasku u školu upucao čuvara. Sa vrata učionice je pucao u učiteljicu, a potom i u učenike. Nakon masakra, izlazi napolje i puca u ostale.

Sam je priznao da je planirao ovo, a imamo i spisak djece koju je planirao da likvidira.

Sam je radio plan ulaza u školu, izlaza i odredio je prioritetne mete. Planirao je tačno kako će koje dijete da likvidira – rekao je Milić.

Podsjetimo, Kosta Kecmanović je odmah uhapšen u dvorištu škole i izveden je sa lisicama i jaknom preko glave, a prilikom hapšenja, pripadnicima policije je izjavio ovo:

– Pucao sam, jer sam psihopata.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Ocu ubice, Vladimiru, određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo – teška djela protiv opšte sigurnosti.

Vladimiru Kecmanoviću (48), ocu Koste Kecmanovića, dečaka koji je jutros ubio devet osoba u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, na teret se stavlja krivično delo – teška djela protiv opšte sigurnosti kojem je zaprećena kazna od 12 godina!

Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu dečak prema Zakonu o maloletnim učiniocima dela i krivično pravnoj zaštiti maloljetnih lica nije krivično odgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

S druge strane, njegovom ocu Vladimiru određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo – teška djela protiv opšte sigurnosti piše Republika

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79