Otkriveno nezakonito oružje u kući: Karabin, automatska puška i više komada municije

U sklopu policijske akcije usmjerene na suzbijanje ilegalnog posjedovanja oružja i municije, policijski službenici su u Srebrenici izvršili pretres kod M. J. te tom prilikom pronašli i oduzeli nelegalno vojno oružje i municiju.

Operativnim radom i praćenjem informacija došli su do saznanja da M. J. posjeduje nelegalno oružje i municiju. Na osnovu Naredbe Osnovnog suda Srebrenica, uz prethodnu saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, policajci su izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu M. J.

Tokom pretresa, pronađeni su različiti komadi oružja i municije, uključujući lovački karabin, pušku, automatsku i poluautomatsku pušku, te 125 metaka različitog kalibra. Također su pronađeni oružni list i lovačke članske karte koje su također privremeno oduzete.

M. J. će biti podvrgnut zakonskim procedurama, a protiv njega će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija nadležnom Tužilaštvu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79