Ovdje je navodno viđen Matej Periš u Minhenu

Potraga za nestalim Matejem Perišem i dalje traje. Nove informacije pojavljuju se svakodnevno, a posljednja u nizu je tvrdnja hrvatske manekenke Lidije A. koja živi u Minhenu da ga je navodno vidjela kako šeta u tom gradu. Porodici svaka vijest uljeva nadu, ali se postavlja pitanje šta je od toga istina, a šta spekulacija.

Za nestalim Splićaninom traga se već 43 dana, a iako srpska policija danonoćno traga za njim, ni do kakvih konkretnih saznanja se nije došlo, a spekulacija i teorija o tome gdje je Matej, čini se, sve je više.

Situacija se dodatno zahuktala kada je internetom počela da se širi objava hrvatske manekenke koja tvrdi da je u centru Minhena vidjela muškarca koji u potpunosti odgovara opisu mladog Splićanina, koji je ispred restorana “Opatija” podizao novac sa bankomata, a zatim produžio do hotela “Mandarin” gdje se nalazi i policijska stanica.

Policija provjerava je li manekenka u Münchenu stvarno vidjela Mateja Periša

Manekenka je kontaktirala i nadležne organe, a njene tvrdnje ulile su nadu da je Matej živ i zdrav.

– Nejasno je da li je ona vidjela njega ili osobu koja neobično mnogo liči na njega, a malo je vjerovatno da se radi o Mateju. Ako jeste, onda je to dobra vjest. Dakle, živ je i otklonili smo opasnost da je Matej stradao – kaže za Pink Ratomir Antonović iz Centra za bezbjednost, istrage i odbranu DBA.

A da li je manekenka zaista vidjela Periša ili je riječ o marketingu, utvrdiće nadležni. Ipak, njena tvrdnja otvorila je novo pitanje – šta je Mateja odvelo u Minhen?

– Možda strah, možda je u bjekstvu, možda ima tajnu vezu… Očigledno je da, ako je živ, ne želi da se zna gdje je – kaže Antonović.

O cijelom slučaju obavještena je i njemačka policija, a potragu za Splićaninom otežava i činjenica da nije pronađen njegov telefon. Upravo telefon unio je dodatnu misteruju, budući da je lociran dva sata nakon što je Matej poslednji put viđen. Postavlja se pitanje kako je to moguće, posebno ako se uzme u obzir da je bio u vodi.

Hrvatski kriminolog otkrio nepoznate detalje potrage za Matejem Perišem

– Ako je bio iPhone, onda je apsolutno moguće da je davao signal i nakon dva sata. Ovaj mobilni ima specijalnu proizvodnju koja podrazumeva vodootpornost, i čak i u takvim okolnostima telefon može slati signal – kaže Antonović za TV Pink.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79