Ovo je doktorica koja je sipala “domestos i mravocid” u kafu načelnice: Sve snimljeno kamerom

Nina Ninković (57), osumnjičena pokušaj ubistva, radnoj koleginici T.S. u kafu je sipala “domestos” i “mravocid”, saznaje UNA od izvora bliskih istrazi!

Ninkovićeva, koja je doktor pedagodije i nekadašnja načelnica Odjeljenja za predškolsko, osnovno i srednje opšte obrazovanje u Republičkom pedagoškom zavodu RS, zločin je duže vrijeme pripremala i koleginicu je danima trovala.

Na kraju je, kako ekskluzivno saznaje UNA, uhvaćena na djelu dok je koleginici u kafu sipala “mravocid”, što je snimljeno i nadzornim kamerama.

“Duže vrijeme je postojala sumnja da Ninkovićeva truje koleginicu. Ta saznanja su prijavljena policiji i u saradnji s njima i Republičkim pedagoškim zavodom, istražioci su u kancelariju T.S. postavili nazdornu kameru i ona je uhvaćena na djelu, dok je sipala otrov koleginici u kafu”, kaže izvor blizak istrazi.

Pojašnjava da svi zaposleni ujutro obično dobiju kafu od kuvarica Zavoda. Na snimku se vidi da je Ninkovićeva iskoristila trenutak kada je T.S. izašla iz kancelarije, da joj “začini” kafu.

“Na snimku se vidi kako otvara kesicu sa određenom materijom, prilazi stolu od T.S. i u kafu joj sipa određenu materiju. Snimak traje gotovo minut, jer je Ninkovićeva morala dobro da zamješa kafu kako bi se materija rastopila. Na snimku se vidi i da je kesicu sa tom materijom vratila u džep. Nakon toga je uhapšena, a u džepu joj je pronađena otvorena kesica sa ‘mravocidom'”, otkriva izvor blizak istrazi.

Inače, T.S. je zaposlena kao načelnika Sektora za obrazovanje u Republičkom pedagoškom zavodu i sumnja se da ju je Ninkovićeva vidjela kao prepreku za napredak u karijeri, što je najvjerovatnije i bio motiv za ovaj šokantni pokušaj ubistva.

Podsjetimo, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je nakon saslušanja zatražilo da se Nini Ninković odredi jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinila krivično djelo pokušaj ubistva.

Pritvor predložen zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičena boravkom na slobodi mogla uticati na svjedoke, te zbog postojanja  naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičena ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo.

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda RS Predrag Damjanović za UNU kaže da ova institucija sarađuje sa istražnim organima, ali da u cilju istrage o detaljima ne može govoriti.

“Uhapšena radnica će biti suspendovana i udaljena s radnog mjesta dok traje postupak”, rekao je Damjanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79