Ovo je gazda lokala koji je pretukao svoje maloljetne konobare u Busovači

18. jula je oko 2.15 sati u PS Busovača prijavljeno da je u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u ulici Branitelja Domovine, općina Busovača, osoba inicijala F. B. rođen 1968. godine fizički napao maloljetnika koji je bio zaposlen u navedenom objektu.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti – kazali su nam iz policije.

U Busovači gazda lokala pretukao maloljetnika. Zatvorio mu oko

 

Maloljetni I. J. (17) krvnički je pretučen u kafiću Kastelo u Busovači. Prema neslužbenim informacijama pretukao ga je vlasnik kafića Frano Blažević, kod koga je nesretni mladić radio, u nedjelju 17.-og ovog mjeseca tvrde roditelji povrijeđenih mladića piše Crna-Hronika.

Mladić je dovezen u bolnicu “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj, gdje ga je pregledala neuropsihijatrica, a potom je upućen kirurgu.

-Pacijent jutros ( 18.7.) oko 1.45 u pratnji obitelji primljen, pretučen od poslodavca, pri čemu ga je udarao rukama i nogama po glavi i cjelom tjelu. Navodno je tražio neki predmet da gi njime udara, ali ga je konobar spriječio. Imao obilno krvarenje iz nosa. Na momente kao da je izgubio svijest. Pri pregledu ima difuznu glavobolju, bol u nosu, vratu, lijevom ramenu, želudcu. Prvi lijevi gornji zub okrnjut, stoji, međuostalim u nalazu neuropsihijatrice dr. Radmile Tuke.

 

Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste informaciju o teškom fizičkom obračunu koji se desio u lokalnom kafiću u Busovači 17. na 18. 7. 2022. godine u 1:30 poslije ponoći. Bosnom i Hercrgovinom ali i Busovačom se munjevitom brzinom proširila vijest da je vlasnik kafića pretukao maloljetnika te mu nanio teške ozljede. Kako saznajemo vlasnik kafića nije imao milosti prema mladićima. Jednog je tukao, drugog natjerao da sve to gleda. Oba mladića su završila u Domu dravlja Busovača gdje im je ukazana prva pomoć. Jednom od mladića je i oko zatvoreno i po cijelom tijelu su modrice.

“Oba maloljetna mladića su radili kao konobari u njegovom lokalu. Nakon nesporazuma i pogreške koju su mladići priznali pozvani su na razgovor u njegovu kancelariju gdje ih pretukao te im naredio da svu odjeću skinu sa sebe uključujući i donji veš. Nakon što su mladići odbili, gazda ih je pretukao još jednom” – tvrdi izvor našeg portala. Nezvanično saznajemo identitete nemilog događaja. Mladići imaju po 16. godina a vlasnik kafića je od ranije poznat javnosti u Busovači. Povrijeđen je Ivan. J. (16) Gabrijel K. (16) je sve to morao gledari. Pretukao ga je vlasnik kafića je Frano B. od kojeg strahuju porodice mladića da i njima isto neće napraviti. O svemu je obaviještena policijska uprava PU Busovača. Uskoro više informacija.

Pogledajte fotografije kako izgleda mladić poslije napada.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79