Ovo je Irfan Petrović: Danima tražio dijelove po autootpadima kako bi sakrio nesreću

Ovo je Irfan Petrović: Danima tražio dijelove po autootpadima kako bi sakrio nesreću


Pjevač Mahir Petrović svojim skupocjenim Audijem je pregazio čovjeka i ostavio ga na ulici bez pružene pomoći. Saobraćajna nesreća se desila u Gornjem Vakufu-Uskoplju 31. jula ove godine, a pješak J.B. je podlegao povredama.

Možda bi se muškarcu Jozi Batiniću zvani Joja moglo pomoći da Petrović nije odlučio pobjeći sa lica mjesta i ostaviti povrijeđenog pješaka na ulici. Kako saznaje naš portal, Mahir zgazio je nedužnog Joju, te ga ostavio da leži na cesti. Bahati vozač navodno je bio pijan.

Skoro mjesec dana Mahir Petrović je prikrivao šta je uradio, a u svemu mu je pomogao otac.

Porodica Petrović je osmislila pakleni plan – Mahir pjevao po svadbama, Irfan tražio dijelove, dok je porodica Joze Batinića tugovala

Porodica Petrović osmislila pakeli plan: Mjesec dana sakrivali nesreću, pjevač objavljivao fotografije i pjevao po kafanama i svadbama

Kako saznaje Crna Hronika, odmah nakon nesreće pijani Mahir Petrović je otišao kući i rekao ocu Irfanu šta je uradio. Njihov plan je bio da sve prekriju, da sakriju automobil Audi kojim je skrivio nesreću, te da se Mahir ponaša uobičajno kako komšije i sugrađani ne bi posumnjali na njega. Otac mu je savjetovao da nikome ne govori šta je uradio.

Mahir je mjesec dana izlazio na ista mjesta kao i prije nesreće, pjevao po svadbama, provodio se po kafanama, odlazio u Beograd i vraćao se, te je na društvenim mrežama objavljivao fotografije kao da se ništa nije dogodilo.

Za to vrijeme je otac Irfan Petrović pokušao kupiti rezervne dijelove za oštećeni Audi, kako bi prikrili da je automobil učestvovao u saobraćajnoj nesreći.

To im je bila kobna greška, jer su policijski službenici operativnim radom dobili informaciju i odmah ih lišili slobode.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Šta kažu iz MUP-a?

 

Tužitelji su djelo okvalifikovali kao “Teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa”, a saobraćajna nesreća je prijavljena 31. jula kada je stradao pješak inicijala J.B.

Vozač je pobjegao i pokušao sakriti dokaze, no policija je istragom došla do vrijednih informacija koje su rasvijetlile cijeli slučaj. Nakon nesreće vozač je pobjegao, a zatim je s ocem na autootpadu nalazio druge dijelove automobila kako bi prikrio dokaze.

“Operativnim radom na terenu policijski službenici PU Bugojno su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetog krivičnog djela M.P. rođen 1997. godine iz Gornji Vakuf-Uskoplja, koji je u trenutku saobraćajne nezgode upravljao putničkim motornim vozilom marke Audi, dok je za krivično djelo ‘Pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela’ osumnjičeni I.P. rođen 1972. godine iz Gornji Vakuf-Uskoplja”, saopćeno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija