Ovo je očevidac nesreće u Jablanici. Tvrdi da je kombi prešao u traku cisterne, policija i hitna su toliko kasnili da smo mi spašavali povrijeđene

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se jučer na putu M-17 kod Drežnice u kojoj je jedna osoba poginula, a osam je povrijeđeno.

Cisterna je bila puna nafte, no nije došlo do izlijevanja.

Dan nakon nesreće otvaraju se mnoga pitanja, kako, zašto i da li se moglo spriječiti.

Prema riječima svjedoka, policija i Hitna pomoć su previše kasnili, tako da su povrijeđenima pomagali svjedoci. Oni također tvrde da je kombi slovenskih registracionih oznaka, u kojem je bilo osam osoba, prešao u traku u kojoj se nalazila cisterna.

“On je bio iza mene. Minutu iza mene. Kombi je prešao u njegovu traku, udario. Kako je namotao, zaglavio mu je volan i sletio je dole. Kolega, jedan stranac i ja smo sišli dole da vidimo je li ispao, da pomognemo, ali nismo uspjeli. Cisterna je otišla, jaka struja. Dok su hitna i policija došli povadili smo povrijeđene”, rekao je Adis za N1, očevidac nesreće.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79