Ovo su imena osoba koje su ispitane u MUP-u KS u slučaju “Dženan Memić”

Tačno pet osoba ispitano je u pretekla tri dana u MUP-u KS po naredbi Tužilaštva BiH u slučaju Dženan Memić, potvrđeno je za “Avaz” iz ove pravosudne institucije.

Time je povrđeno pisanje “Avaza” da će iskaze dati najmanje pet osoba, protiv kojih je zvanično otvorena istraga za krivično djelo ubistvo.

Iskaz su dali, bivši komesar MUP-a KS Vahid Ćosić, bivši kantonalni tužilac u Sarajevu Meris Ćato.

Ćato je bio postupajući tužilac u slučaju “Dženan Memić” i na licu mjesta je rukovodio uviđajem u noći 8. februara 2016. godine. Ćato je napustio Tužilaštvo KS u aprilu 2018. godine te je prešao u advokate.

Osim Ćate i Ćosića, iskaz je dala i suspendirana sutkinja Suda BiH Dalida Burzić, bivša glavna tužiteljica Tužilaštva KS.

Policajac Kremo
Podsjećamo, Tužilaštvo BiH je prošle godine donijelo naredbu o provođenju istrage protiv Burzić, ali i policajca Sakiba Kreme te vještaka Ševala Kovačevića. Kremo je, također, dao iskaz u policiji, još u petak, 17.februara. Iskaz je dao i Kovačević.

Memić je nastradao u februaru 2016. godine, a nedavno je Sud BiH oslobodio petorku, među kojom je Alisa Mutap, Dženanova tadašnja djevojka, za prikrivanje dokaza.

Upućena je žalba. Ali Tužilaštvo sada vodi istragu o ubistvu i tu se očekuje podizanje optužnice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79