Ovo su ministri koji su glasali da Rusmir Isak bude direktor KPZ Zenica

Ovo su ministri koji su glasali da Rusmir Isak bude direktor KPZ Zenica


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na prijedlog Federalnog ministarstva pravde donijela rješenja kojim se postavlja na dužnost direktora Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa u Zenici na period od četiri godine Rusmir Isak.

Sin Rame Isaka imenovan za novog direktora zatvora u Zenici

Rusmir Isak je sin federalnog premijera unutrašnjih poslova Rame Isaka i brat zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Arnela Isaka.

Od svih ministara (16 plus premijer Nermin Nikšić) u Vladi FBiH samo Ramo Isak i Jasna Duraković nisu glasali za odluku kojom je Rusmir Isak direktora KPZ Zenica.

Ramo Isak nije glasao zato što bi bio u sukobu interesa, a Jasna Duraković zato što nije bila na sjednici, potvrđuje stenogram s posljednje sjednice Vlade FBiH, piše Radiosarajevo.

Za odluku su glasali sljedeći ministri: Vojin Mijatović, Toni Kraljević, Nedžad Lokmić, Nerin Dizdar, Vedran Lakić, Vedran Škobić, Sanja Vlaisavljević, Željko Nedić, Andrijana Katić Filipović, Nediljko Rimac, Amir Hasičević, Nasiha Pozder, Adnan Delić, Kemal Hrnjić.

Rusmir Isak do sada se bavio politikom, bio je vijećnik u Gradskom vijeću Zenica, a na toj funkciji ostao je samo 12 mjeseci.

Trenutno obnaša funkciju direktora zaštitarske agencije ‘Condor’ koja je u vlasništvu porodice Isak. Zaštitarska agencija Condor osnovana je 2005. godine u Zenici.

Rusmirov brat Arnel trebao je biti imenovan za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. Međutim, on je od te funkcije odustao zbog, kako je naveo, obaveza u stranci Snaga naroda.

Prema nepotvrđenim informacijama, Arnel Isak odustao je od kandidature kako bi njegov brat mogao biti direktor zatvora u Zenici.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija