Ovo su ministri koji su glasali da Rusmir Isak bude direktor KPZ Zenica

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na prijedlog Federalnog ministarstva pravde donijela rješenja kojim se postavlja na dužnost direktora Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa u Zenici na period od četiri godine Rusmir Isak.

Sin Rame Isaka imenovan za novog direktora zatvora u Zenici

Rusmir Isak je sin federalnog premijera unutrašnjih poslova Rame Isaka i brat zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Arnela Isaka.

Od svih ministara (16 plus premijer Nermin Nikšić) u Vladi FBiH samo Ramo Isak i Jasna Duraković nisu glasali za odluku kojom je Rusmir Isak direktora KPZ Zenica.

Ramo Isak nije glasao zato što bi bio u sukobu interesa, a Jasna Duraković zato što nije bila na sjednici, potvrđuje stenogram s posljednje sjednice Vlade FBiH, piše Radiosarajevo.

Za odluku su glasali sljedeći ministri: Vojin Mijatović, Toni Kraljević, Nedžad Lokmić, Nerin Dizdar, Vedran Lakić, Vedran Škobić, Sanja Vlaisavljević, Željko Nedić, Andrijana Katić Filipović, Nediljko Rimac, Amir Hasičević, Nasiha Pozder, Adnan Delić, Kemal Hrnjić.

Rusmir Isak do sada se bavio politikom, bio je vijećnik u Gradskom vijeću Zenica, a na toj funkciji ostao je samo 12 mjeseci.

Trenutno obnaša funkciju direktora zaštitarske agencije ‘Condor’ koja je u vlasništvu porodice Isak. Zaštitarska agencija Condor osnovana je 2005. godine u Zenici.

Rusmirov brat Arnel trebao je biti imenovan za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. Međutim, on je od te funkcije odustao zbog, kako je naveo, obaveza u stranci Snaga naroda.

Prema nepotvrđenim informacijama, Arnel Isak odustao je od kandidature kako bi njegov brat mogao biti direktor zatvora u Zenici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79