Sabina Ćudić o Rusmiru Isaku: Ovo je pucanj u nogu politikama za koje se borimo

Državna parlamentarka Sabina Ćudić (Naša stranka) komentirala je imenovanje sina federalnog ministra Rame Isaka za direktora Kazneno popravnog zavoda Zenica.

Sin Rame Isaka imenovan za novog direktora zatvora u Zenici

To je nazvala “lošom porukom i pucnjem u nogu politikama koje zagovaraju”.

“To je jako loša poruka i mislim da svaki put kada se takve odluke donesu to je pucanj u nogu politikama za koje se borimo. S druge strane, ja bih više voljela da mi se postavljaju pitanja o kapacitetima ministara koje mi postavljamo i iza kojih 100 posto stojimo nego onih koji su došli ovom vrstom političke trgovine i protiv kojih se ja i moje kolege borimo. Ako usvojimo te zakone, politička karijera gospodina koji je osigurao pozicije za članove svoje pozicije, više neće biti moguća. Politički pregovori nažalost su stvar brutalne transakcije i nešto što nam je najveća prepreka, pored sudstva, za napredovanje”, rekla je Ćudić tokom gostovanja za TVSA.

Ona je istakla da se s kolegama u državnom parlamentu bori za usvajanje zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Na sjednici Vlade FBiH koja je održana u četvrtak, izglasan je Rusmir Isak za novog direktora KPZ Zenica, dok se njegov otac, Ramo, se izuzeo prilikom glasanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79