Pacijentima ćemo staviti na raspolaganje sve kapacitete Opće bolnice

Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo ispunila je odredbe Federalnog ministarstva i Skupštine Kantona Sarajevo. Tokom dana smo imali dvadesetak prijema, a kroz trijažni blok je do ovog trenutka prošlo 80 bolesnika.

Ne treba strahovati

To je za “Avaz” kazao direktor Opće bolnice Ismet Gavrankapetanović komentirajući navode Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu odnosno odgovor Skupštini i Vladi KS da ne može udovoljiti zahtjevu za povećanjem kapaciteta za smještaj oboljelih od koronavirusa.

– Mi ćemo se držati uputstava i dogovora, dio pacijenata upućivati na KCUS. Sve pacijente koji budu vraćeni mi ćemo hospitalizirati u Općoj bolnici. Sve kapacitete ćemo u ovom teškom trenutku staviti na raspolaganje pacijentima. Pacijenti i njihove porodice ne trebaju da strahuju – rekao nam je Gavrankapetanović.

Veliki napori

Dodao je da kisika imaju dovoljno kao i lijekova.

– Zaposleni rade pod velikim teretom i naporom, ali građani grada Sarajeva mogu biti sigurni da nećemo dozvoliti da ijedan pacijent kojem treba bolnica i liječenje bude ostavljen nezbrinut. Otvorit ćemo sve i staviti na raspolaganje sve što imamo – rekao je Gavrankapetanović za Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79