Pada Vlada Kantona Sarajevo: Danas poznat datum kada će doći do promjene!

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo će danas (17.11.) održati online 30. sjednicu na kojoj će, između ostalog, na dnevni red biti uvršteno utvrđivanje datuma za izglasavanje nepovjerenja trenutnom sazivu Vlade KS.

Današnja sjednica će početi u 10:00 sati, a prošla sjednica je bila održana 3. novembra i prekinuta je prije utvrđivanja navedenog datuma, zbog čega je opozicija negodovala konstatujući da je upravo to razlog zbog čega zasjedanje nije nastavljeno.

Naime, zastupnici iz stranaka okupljenih u koaliciji poznatoj kao “Četvorka” su zajedno sa zastupnikom Aljošom Čamparom 9. oktobra 2020. predali zahtjev za smjenu aktuelnog saziva Vlade KS.

Više od mjesec poslije još nikada nije utvrđen datum za izglasavanje nepovjerenja.

Na dnevnom redu će biti i ostale tačke među kojima bi trebala biti i ona vezana za moratorij na zapošljavanje. Vlada je predložila da se obustavi moratorij, a zastupnici da se dozvoli upošljavanje u zdravstvu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79