Pala tri stuba dalekovoda, 11.000 domaćinstava bez struje

Jak olujni vjetar praćen nevremenom uzrokovao je velike probleme u električnom sistemu na teritoriji Sremske Mitrovice i Šida u Srbiji. Prema informacijama Elektromreže Srbije AD (EMS), tri dalekovodna stuba su potpuno srušena usljed ovih vremenskih nepogoda, što je dovelo do prekida snabdijevanja strujom na širem području.

U Šidu, oko 11.000 potrošača ostalo je bez struje zbog ovog incidenta. EMS je izvijestio nadležne organe o situaciji i zatražio pomoć u osiguravanju agregata za građane. Prema izvorima iz EMS-a, popravka oštećenih stubova zahtijeva vremenski napor i materijalne resurse, što može potrajati.

Dodatni problem predstavlja činjenica da su u prethodnim nevremenima srušeni stubovi duž granice s Hrvatskom, a nisu još uvijek podignuti. To dodatno komplicira situaciju jer električna energija ne može brzo stići s te strane.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79