Trivićeva poručila da je Srbima potreban mir, ako žele da opstanu

Predsjednica Narodnog Fronta, Jelena Trivić, ponovila je svoj stav o secesiji Republike Srpske, ističući da takav korak ne bi bio dobar za srpski narod. Ova izjava dolazi nakon brojnih komentara i medijskih istupa na ovu temu, a Trivićeva je odlučila odgovoriti kako bi razjasnila svoj stav.

U svojoj izjavi, Trivićeva je istakla da se zalaže za mir i prosperitet srpskog naroda u 21. vijeku, te da smatra da secesija ili otcjepljenje Republike Srpske ne bi doprinijelo tom cilju. Ona je naglasila da bi takav korak vodio nemirima i sukobima te da nije dobar ni za stabilnost regiona ni za matičnu Srbiju.

– Nakon što su se kao na traci izredali režimski komentatori i posvetili mi desetak saopštenja i tri-četiri priloga na RTRS i ATV, red je da istine radi odgovorim. Ne njima, već javnosti i istine radi. Ostajem pri stavu da bi secesija ili otcjepljenje vodilo nemirima, sukobima i da nije dobro prvenstveno za srpski narod. Dvadesetprvi vijek za srpski narod mora biti vijek mira i prosperiteta, ako želimo da uopšte opstanemo kao narod – poručila je Trivićeva.

Kako kaže, nije dobro za stabilnost regiona, a nije prvenstveno dobro ni za našu maticu Srbiju koja vodi iscrpljujuću borbu za očuvanje svog teritorijalnog integriteta, pozivajući se isključivo na međunarodno pravo i principe.

– Zašto pričom o secesiji Republike Srpske režim otežava poziciju Srbije?! Svjesno ili nesvjesno?! To neka odgovore oni. Ostajem i pri stavu da akcije “Granica postoji” nisu potrebne, da provociraju i da bilbordi sa naoružanim ljudima nikom ne trebaju.

Moram na kraju naglasiti da me svi napadi raznih “vulićki i kovačevića” inspirišu i dodatno osnažuju u želji da Republiku Srpsku oslobodimo retrogradnih političkih struktura i krenemo putem razvoja i svjetlije budućnosti – objavila je Trivićeva na Fejsbuku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79