Trivićeva poručila da je Srbima potreban mir, ako žele da opstanu

Trivićeva poručila da je Srbima potreban mir, ako žele da opstanu


Predsjednica Narodnog Fronta, Jelena Trivić, ponovila je svoj stav o secesiji Republike Srpske, ističući da takav korak ne bi bio dobar za srpski narod. Ova izjava dolazi nakon brojnih komentara i medijskih istupa na ovu temu, a Trivićeva je odlučila odgovoriti kako bi razjasnila svoj stav.

U svojoj izjavi, Trivićeva je istakla da se zalaže za mir i prosperitet srpskog naroda u 21. vijeku, te da smatra da secesija ili otcjepljenje Republike Srpske ne bi doprinijelo tom cilju. Ona je naglasila da bi takav korak vodio nemirima i sukobima te da nije dobar ni za stabilnost regiona ni za matičnu Srbiju.

– Nakon što su se kao na traci izredali režimski komentatori i posvetili mi desetak saopštenja i tri-četiri priloga na RTRS i ATV, red je da istine radi odgovorim. Ne njima, već javnosti i istine radi. Ostajem pri stavu da bi secesija ili otcjepljenje vodilo nemirima, sukobima i da nije dobro prvenstveno za srpski narod. Dvadesetprvi vijek za srpski narod mora biti vijek mira i prosperiteta, ako želimo da uopšte opstanemo kao narod – poručila je Trivićeva.

Kako kaže, nije dobro za stabilnost regiona, a nije prvenstveno dobro ni za našu maticu Srbiju koja vodi iscrpljujuću borbu za očuvanje svog teritorijalnog integriteta, pozivajući se isključivo na međunarodno pravo i principe.

– Zašto pričom o secesiji Republike Srpske režim otežava poziciju Srbije?! Svjesno ili nesvjesno?! To neka odgovore oni. Ostajem i pri stavu da akcije “Granica postoji” nisu potrebne, da provociraju i da bilbordi sa naoružanim ljudima nikom ne trebaju.

Moram na kraju naglasiti da me svi napadi raznih “vulićki i kovačevića” inspirišu i dodatno osnažuju u želji da Republiku Srpsku oslobodimo retrogradnih političkih struktura i krenemo putem razvoja i svjetlije budućnosti – objavila je Trivićeva na Fejsbuku.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija