Pali dileri u TK: “Robu držali u LIDL kesi. Oduzeto devet kilograma droge”

Policijski službenici su proveli još jednu akciju na više lokacija u Tuzlanskom kantonu, a tom prilikom su između ostalog zaplijenili devet kilograma droge i uhapsili jednu osobu.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK su u nastavku planskih aktivnosti jučer i danas izvršili pretresanje nekoliko stambenih i drugih objekata, vozila i osoba na više lokacija Tuzlanskog kantona. Riječ je o lokalitetima u Tuzli, Gračanici, Lukavcu i Srebreniku.

“Izvršenim pretresanjem automobila BMW X5, kojeg koristi A.H. (1988) iz Živinica, a koje je izvršeno po naredbi za pretresanje Općinskog suda u Lukavcu, pronađeni su i privremeno oduzeti: mobilni telefon marke Iphone, novac u različitim valutama i apoenima u iznosu 100 eura i 720 KM, devet većih pakovanja od pvc folije u kojima se nalazi bijela materija koja asocira na opojnu drogu, ukupne težine oko devet kg. Vozilo BMW X5 je također oduzeto”, naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Pretresanjem ostalih objekata i osoba pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti traženi naredbama i to: 16 manjih pvc pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, tri digitalne vage, pakovanje od pvc folije sa sadržajem biljne materije , drobilice, kao i drugi predmeti i tragovi koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

A.H. je 25. aprila 2024. godine uhapšen po nalogu postupajućeg tužioca Tužilaštva Tuzlanskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

On će nakon kriminalističke obrade, u zakonskom roku biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli na nadležno postupanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79