“Pametni” vozači koji su ignorisali saobraćajne znakove na cesti u Hrvatskoj i zapeli u snijegu će dobiti kaznu od 60 eura”

Svi oni koji su u nedjelju svjesno ignorirali znakove o zatvorenoj autocesti u Hrvatskoj, kao i desetak istih upozorenja na potezu od čvora Gospić do tunela Sveti Rok, mogu biti kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 60 eura.

Toliko naime, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama Hrvatske, iznosi kazna za sudionike u saobraćaju koji ne poštuju saobraćajne znakove ograničenja, zabrana i obveza.

Dakle, vlasnici 26 automobila koji su nepromišljeno ušli na zatvorenu autocestu i kod tunela Ledenik zapeli u snijegu, zbog čega su vatrogasci i pripadnici HGSS-a morali organizirati osmosatnu akciju njihova izvlačenja, mogu biti kažnjeni sa samo 60 eura.

Usporedbe radi, ako se na asfaltiranu prometnicu uključujete vozilom sa zemljane ceste, prethodno morate ukloniti blato s kotača.

U suprotnom ćete platiti kaznu od 130 eura. Zakonodavac, dakle, smatra da je više nego dvostruko teži prekršaj vožnja s blatnim gumama, nego ignoriranje zabrane vožnje zatvorenom prometnicom, prenosi Jutarnji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79