Pandurevićka isprozivala Dodika: Pobjednik je Bisera Turković, član Predsjedništva BiH se kukavički povukao pred njom

Pandurevićka isprozivala Dodika: Pobjednik je Bisera Turković, član Predsjedništva BiH se kukavički povukao pred njom


“Da li je napuštanjem sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik zaustavio soliranje i uzurpaciju Ustava, ili je ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković olakšao da ‘nastavi raditi po svome'”, upitala je Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora SDS-a.

“Dodik je napustio sjednicu Predsjedništva BiH kada su na njoj na dnevni red stigle tačke ministrice vanjskih poslova Bisere Turković jer ona krši Ustav BiH. I šta je postigao? Da li je ovim zaustavio kršenje Ustava od Turković ili joj je olakšao da nastavi po svome”, pita Pandurević.

Ona napominje da je Dodik, kao član Predsjedništva BiH, po Ustavu BiH, nadležan za vođenje vanjske politike te se sve odluke o tome donose konsenzusom.

“Odgovoran član Predsjedništva BiH ne bježi sa megdana nego od odmetnute ministrice treba da traži informacije o njenim instrukcijama i nalozima iz vanjske politike, poput glasanja o Ukrajini u Vijeću sigurnosti UN-a, Vijeću Evrope, nastupima širom svijeta, i onda je postavi tamo gdje joj je mjesto”, poručuje Pandurević, saopćio je SDS.

Ona kaže da bi odgovoran član Predsjedništva, koji štiti interese RS-a, naložio svom predsjedavajućem Vijeća ministara da donese odluku o njenoj smjeni ili bi tražio od svojih zastupnika (a treba ih osam) da pokrenu inicijativu za njenu smjenu.

“Od patetike i napuštanja sjednice Predsjedništva BiH, RS nema nikakve koristi. Naprotiv, pobjednik je Bisera Turković. Može da nastavi raditi kao i do sada, jer se član Predsjedništva BiH kukavički povlači pred njom”, zaključila je Pandurević.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija