Turković odgovorila na Dodikove prozivke: Kada bi poštovao zakone i institucije, država BiH ne bi bila mjesecima blokirana

Turković odgovorila na Dodikove prozivke: Kada bi poštovao zakone i institucije, država BiH ne bi bila mjesecima blokirana


Milorad Dodik je napustio danas dio sjednice Predsjedništva BiH kojem je kao izvjestilac prisustvovala ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

Rekao je da je i ranije govorio da Turković ne želi da vidi kao izvjestioca jer ona, kaže Dodik, naprosto ne zastupa politike Predsjedništva BiH.

Ubrzo je uslijedio odgovor ministrice Turković.

“Naprotiv! Ovo nije prvi put da se u javnosti iznose neistinite tvrdnje! Sve moje odluke i djelovanja su u skladu sa zakonima, usvojenim strateškim dokumentima i odlukama Predsjedništva BiH te međunarodnim obavezama BiH. Predsjedništvo BiH je na čelu izvršne vlasti i ima moje puno poštovanje u skladu sa zakonom. Uvijek ću se odazvati najvišoj instituciji naše države”, poručila je Turković i dodala:

“Kada bi svi zvaničnici naše države, uključujući i gospodina Dodika, poštovali zakone i institucije, država BiH ne bi bila mjesecima blokirana, ne bismo čekali na budžete i reforme koje vode ka EU niti bismo morali braniti ustavni poredak i postignuti napredak od pokušaja njegovog rušenja i podrivanja”.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija