Pao Izvještaj o finansijskom poslovanju BHRT-a za 2021. godinu

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici nije usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju BHRT-a za 2021.

Delegatkinja Kluba hrvatskog naroda Marina Pendeš rekla je da će većina u tom klubu biti suzdržana kada je u pitanju Izvještaj o finansijskom poslovanju BHRT-a jer smatraju da treba ubrzati njihovo dostavljanje, a ne da delegati u martu 2023. razmatraju izvještaj za 2021.

Zlatko Miletić iz istog kluba naveo je da BHRT kao državna institucija zaslužuje posebnu pažnju, što ne znači da nema prostora da se utiče na njihov broj zaposlenih ili da se nastoje riješiti milionska dugovanja.

Na glasanju o Finansijskom planu BHRT-a za 2022. s pratećim mjerama i efektima tih mjera, te o Izvještaju o realizaciji programa BHRT-a za 2021. i Programskim planovima BHRT-a za 2022. postignuta je opšta, ali nije i entitatska većina, pa su poslani Kolegiju na usaglašavanje.

Na sjednici su usvojeni Izvještaj o finansijskoj reviziji izvršenja Budžeta institucija Bosne i Hercegovine za 2021., kao i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: Praćenje realizacije preporuka revizije učinka “Upravljanje imovinom i troškovima smještaja u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u BiH”.

Također, delegati su jednoglasno i bez rasprave usvojili Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: Praćenje realizacije preporuka revizije učinka “Upravljanje carinskim terminalima”, te Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2021.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79